Historik

Grundarna (Sofia Englund och Niklas Ernback) träffades första gången 2006, på en "stallbacke" ute på Svartsjölandet. Sofia var då nyss nedflyttad från Umeå och jobbade bland annat som ridlärare. Niklas, född och uppvuxen på Norrmalm hade nyligen flyttat ut på Färingsö med sambo och häst, och tillbringade en hel del fritid i stallet. Till vardags arbetade han med marknadsföring och organisationsutveckling i IT--branschen. Det ingen av dem visste då var att de åratal senare skulle bli ett sammansvetsat entreprenörspar med företag inom äldreomsorgen.

2009 började det gemensamma projektet, och efter att ha träffat verksamhetschefen Ulla Johansson startades verksamhet i Stockholm och på Ekerö. Här ute blev vi godkända i maj 2010 (då under namnet Accnova Care)  och var det första privata företaget att bli godkänt i kommunens valfrihetssystem. Målat var att genom kundnöjdhet i särklass vara det självklara valet av utförare inom såväl Ekerö som Stockholm. Med den högsta kundnöjdheten i Stockholm blev företaget mycket snabbväxande, och hade bara efter något år 5 kontor och över 100 medarbetare.

Idag

I augusti 2012 lämnade vi Accnova Care-koncernen för att ägna oss helt åt verksamheten på Mälaröarna - den verksamhet vi båda alltid brunnit mest för. Vi är därmed det enda lokala och renodlade hemtjänstföretaget på Ekerö. Både vi ägare och nästan all personal bor och/eller är uppvuxna på öarna, vilket vi menar skapar en laganda, ansvarskänsla och ambitionsnivå utöver det vanliga. Det är så vi gillar att arbeta, och det är så vi vill fortsätta utveckla kommunens bästa hemtjänst!

Sofia Englund
grundare och verksamhetschef

Tel: 072-227 32 00

sofia@malaroarnashemtjanst.se

Niklas Ernback
grundare, ekonomichef/
verksamhetsutveckling


Tel: 073-815 07 00

niklas@malaroarnashemtjanst.se