Det blev fullt hus i grupptränings-rummet när Mälaröarnas Hemtjänst startade tränings-aktivitet för seniorer på Mälaröarna förra Torsdagen.

Efter passet blev det genomgång av redskap och maskiner för dem som vill komma igång och träna själva. Vi kör vidare hela våren: Torsdagar klockan 10.00 hos Stenhamra Gym och Rehab. Hör av dig till oss på 08-560 250 50 för platsbokning!

Läs hela inlägget »

Vi har senaste tiden fått många nya uppdrag och söker nu flera flera nya medarbetare! Såväl heltids- som deltids och sommar-vikarietjänster finns lediga just!

Mer information i annonsen härintill som även finns att läsa i Mälaröarnas nyheter idag.

Läs hela inlägget »

Hur kan det bringa "ordning och reda i välfärden" att sätta stopp för välfungerande omsorgs-verksamheter med hög kvalitet?

Mälaröarnas Hemtjänst utför en väsentlig andel av hemtjänst-insatserna i Ekerö kommun och har kommunens nöjdaste kunder. Enligt utredningens förslag skulle vi tillåtas ett resultat om ca 5000 kronor per månad, vilket motsvarar en rörelse-marginal om 0,51%. Ställt mot verksamhetens art och omfattning innebär detta i praktiken ett stopp för fortsatt drift. Om detta och annat skriver vi i det remissyttrande som idag lämnats in till Finansdepartementet ang. den sk. "välfärdsutredningen". Hela remissvaret når du genom att klicka här >>

Läs hela inlägget »


I dag hade jag med mig mina två fina kollegor Alfons och Terka, ut på hemtjänstrunda. I bland fick de sitta kvar i bilen, men i många fall hängde de med in. De är fantastiskt duktiga på det här med att sprida glädje omkring sig. Skall fråga vilken charmkurs de gick och be att få telefonnumret dit. Får nog muta dem med några extra hundgodis ikväll!

Allt gott önskar Sofia, Alfons och Terka!

Läs hela inlägget »

I dag var det återigen dags för den traditionsenliga "De gamlas dag". Initiativet till dagen är Drottningens eget och detta var det 18:e året i rad. I år stod Lill Lindfors för underhållningen och bjöd på såväl skönsång som många skratt. 

Vi var på plats som vanligt, och serverade kaffe samt drömskt god tårta från Dessert & Choklad Stockholm 

Sammantaget ett utmärkt recept för en lyckad dag !

 

Läs hela inlägget »

I dag fick vi besök av Kjell Öhrström, socialnämndens ordförande, som ville tacka oss för vårt arbete. I SKLs senaste mätning Öppna jämförelser bedöms nämligen vår kommun för att ha Stockholms läns bästa hemtjänst !

Extra roligt att Kjell ville följa med på en tur i hemtjänstbilen och se hur verksamheten går till i praktiken, och lyssna till såväl medarbetare som de äldre. Engagerade och närvarande politiker är självklart också en viktig faktor för Ekerös (återigen) mycket goda resultat i öppna jämförelser.

Tack och välkommern åter!

Läs hela inlägget »

Välkommen på fika och en pratstund med oss på torget. Vi kommer att vara på plats med glatt humör, kaffe och bullar: Varje tisdag fram till sommar-uppehållet

Läs hela inlägget »

Följ oss gärna på vår facebooksida där vi delar med oss av nyheter, tips och evenemang på Mälaröarna

https://www.facebook.com/malaroarnashemtjanst/

Läs hela inlägget »

I SKL:s och Socialstyrelsens rapport Öppna jämförelser: vård och omsorg fick kommunens hemtjänst fina resultat. Ekerö rankades högst i länet i flera indikatorer, däribland personalens bemötande vilket vi tycker är extra roligt! Som kommunens största privata utförare är vi både glada och stolta över att ha fått bidra till dessa fina resultat!

Se även Ekerö kommuns nyhetssida (extern länk)
 

Läs hela inlägget »
I socialstyrelsens undersökning "Vad tycker de äldre om äldreomsorgen", 2014, fick vi högsta sammantagna kundnöjdheten av alla utförare inom Ekerö kommun. Ett mycket glädjande kvitto på att vi återigen lyckats i vår strävan att vara kommunens bästa hemtjänstutförare. Se Ekerö kommuns sammanställning av utförarna genom att klicka här (extern länk)
Läs hela inlägget »